zonder-voorschrift.com
top
logo


Home Extensies
Extensies - Modules PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag 11 augustus 2008 06:00
Inhoudsopgave
Extensies
Componenten
Modules
Plugins
Languages (talen)
Alle pagina's

Module - Joomla! Extension Directory Modules

Een meer lichtgewicht en flexibele extensie gebruikt voor de paginaweergave is een module. Modules worden gebruikt voor kleine delen van de pagina welke over het algemeen minder complex zijn en vertoond kunnen worden naast verschillende componenten. Om onze vergelijking van het boek voort te zetten, een module kan gezien worden als een voetnoot of een bijschrift, of misschien een afbeelding/onderschrift gedeelte welke weergegeven kan worden op een bepaalde pagina. Uiteraard kan een voetnoot op elke pagina staan maar niet alle pagina's zullen ze hebben. Voetnoten kunnen getoond worden ongeacht welk hoofdstuk u leest. Net zo als modules weergegeven kunnen worden ongeacht welk component geladen is.

Modules zijn kleine mini toevoegingen welke overal geplaatst kunnen worden op uw site. Ze werken in sommige gevallen samen met componenten en in andere gevallen zijn ze volledige op zich zelf staande stukjes code om data weer te geven uit de database zoals artikelen (Nieuwsflits). Modules worden gewoonlijk gebruikt om data weer te geven maar zij kunnen ook interactieve formulier items zijn om data in te voeren zoals bijvoorbeeld de log-in module of de enqûetes.

Modules kunnen toegewezen worden aan moduleposities welke gedefinieerd zijn in uw template en op de backend in module beheer wanneer u de module positie instellingen bewerkt. Bijvoorbeeld, "links" en "rechts" zijn veel gebruikt voor een 3 kolommen template.

Modules weergeven

Elke module is toegewezen aan een modulepositie op uw site. Indien u het op twee verschillende plaatsen wilt weergeven dient u de module te kopiëren en de kopie toe te wijzen aan de nieuwe plek. U kunt ook instellen in welke menu-items (dus pagina's) een module getoond wordt, u kunt alle menu-items selecteren of u kunt deze uitkiezen door de control toets ingedrukt te houden en meerdere locaties één voor één te selecteren in het module [Bewerken] venster

Opmerking: Uw Hoofdmenu is een module! Wanneer u een nieuw menu in menu beheer creëert kopieert u eigenlijk de Hoofdmenu module (mod_mainmenu) code en geeft u het de naam van uw nieuwe menu. Wanneer u een module kopieert, kopieert u niet alle parameters, u staat Joomla! eenvoudig toe om dezelfde code nogmaals te gebruiken met twee verschillende instellingen.

Nieuwsflits voorbeeld

Nieuwsflits is een module welke artikelen toont van uw site op een toegewezen positie. Het kan gebruikt en geconfigureerd worden om één categorie, alle categorieën, of willekeurige artikelen te kiezen om uit te lichten voor gebruikers. Het kan al naar gelang uw instellingen een deel van het artikel tonen, en zal een Lees meer... link tonen om de gebruiker naar het volledige artikel te brengen.

De nieuwsflits module is vooral nuttig voor zaken zoals sitenieuws of om het laatst toegevoegde artikel aan uw website te tonen.

http://www.canadianrxbest.com - How do you feel about the people who help you?

 

 Laatst aangepast op woensdag 30 mei 2018 10:14
 

bottom

Powered by Joomla!. Designed by: Free Joomla Themes, hosting. Valid XHTML and CSS.