zonder-voorschrift.com
top
logo


Home Extensies
Extensies - Componenten PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag 11 augustus 2008 06:00
Inhoudsopgave
Extensies
Componenten
Modules
Plugins
Languages (talen)
Alle pagina's

Component - Joomla! Extension Directory Componenten

Een component is het grootste en meest complexe type extensie. Componenten zijn kleine applicaties die in het hoofdgedeelte van de site worden weergegeven. Een vergelijking die de verhouding verduidelijkt zou kunnen zijn dat Joomla! een boek is en alle componenten zijn de hoofdstukken in het boek. Het core artikel component (com_content), bijvoorbeeld, is de mini applicatie welke alle core artikelen verwerkt net zoals het core registratie component (com_user) de mini applicatie is welke de gebruikers registratie behandeld.

Veel van de Joomla! core mogelijkheden worden geboden door gebruik van de standaard componenten zoals:

  • Contactpersonen
  • Voorpagina
  • Nieuwsfeeds
  • Banners
  • Groepsmail
  • Enqûetes

Een component beheert data, stelt weergaven in, biedt functionaliteit, en kan over het algemeen elke operatie uitvoeren welke niet valt onder de algemene functies van de core code.

Componenten werken hand in hand samen met modules en plugins om een rijke variatie van inhoudweergave te bieden naast de standaard artikel en inhoudweergave. Ze maken het mogelijk Joomla! compleet te transformeren en de mogelijkheden uit te breiden.Laatst aangepast op woensdag 30 mei 2018 10:14
 

bottom

Powered by Joomla!. Designed by: Free Joomla Themes, hosting. Valid XHTML and CSS.